oSchistosoma-parasiter, 700 miljoner människor drabbade via sötvatten, sk. snäckfeber.

Forskarföreläsning för begåvade unga - Evolutionsbiologi och parasiter

Riksförbundet för särskild begåvning kommer till Öland för ett besök. På torsdag kväll, den 21 juli, är det dags för en kvällsföreläsning med inspiratören och föreläsaren Andreas Svensson, Docent i Evolutionär Ekologi vid Linnéuniversitetet.

Hälften av jordens organismer är parasiter och vi frågar oss om de är till någon nytta eller skada? Kan en parasit få oss att bli dåliga bilförare och fiskar till att bli självmordsbenägna?

Aktiviteten arrangeras av Riksförbundet för särskild begåvning (rfsb.se) region Öst i samverkan med Borgholms kommun. Målet är att skapa en intellektuellt och kreativt utmanande träff, en social mötesplats för barn och unga där de kan knyta nya bekantskaper och erbjudas ny kunskap paketerat utifrån deltagarnas begåvning och intresse. Mötesplatsernas innehåll riktas mot kunskaper motsvarande gymnasienivå och anpassas utifrån elever med särskild begåvning men alla elever i grundskolan som finner aktiviteten av intresse är hjärtligt välkomna!

Tid: kl.17:00 -18:30. Var gärna ute i god tid, kom och umgås med oss.
Plats: Slottsskolans Aula, Södra Esplanaden 28 Borgholm. mer info kommer via bekräftelsemail senast kvällen innan.

I en lokal intill samlas vårdnadshavare för att byta erfarenheter och kunskap om särskild begåvning, te och kaffe serveras till självkostnadspris.

Anmälan sker via länk: https://forms.gle/qxhiiC8xB3uXh43x5

Kontakt

Slottsskolans Aula, Södra Esplanaden 28 387 32 Borgholm