Författarbesök - Pascal Engman & Johannes Selåker

Författarbesök - Pascal Engman & Johannes Selåker

Tisdag den 22:e mars kl 19:00 kommer den nya deckarduon Pascal Engman och Johannes Selåker till Borgholms Bokhandel.

Beskrivning

Pascal Engman är författare och journalist och kanske främst känd för sina böcker om Vanessa Frank som har etablerat honom till en erkänd kriminalförfattare och hyllats av såväl läsare som kritiker.

Även Johannes Selåker är författare och journalist och har arbetat som både nyhetschef och redaktionschef. Som författare debuterade han med spänningsromanen Förstfödd.
Detta är deras första gemensamma kriminalroman och del 1 i spänningsserien Skymningsland.

”True detective” möter ”Jakten på en mördare” i ett kokhett Sverige, VM-sommaren 1994. I skuggan av Mattias Flinks massmord i Falun sker ytterligare ett mord. En kvinna hittas strypt till döds och snart står det klart att hon bara är ett av flera offer som mördats med samma tillvägagångssätt. Det faller på den nyss hemkomne FN-soldaten och polisen Tomas Wolf att hitta mördaren. Till sin hjälp har han Vera Berg – en korrupt kvällstidningsreporter som är på flykt från sin före detta kille och hans MC-gäng. Huvudmisstänkt blir filmstjärnan och suputen Micael Bratt, men både Vera och Tomas misstänker att den skyldiga finns närmare inpå utredningen. ”Till minne av en mördare” är första delen i en ny serie av Pascal Engman och Johannes Selåker.