Öppen eld vid vindskydd längs med Mörbylångaleden

Fira Valborgsmässoafton på Öland

Välkommen till Öland för att fira in våren med vårtal, körsång och såklart majbrasan. 

 

Byxelkrok

Samling vid Sankt Olofs kapell klockan 20 för fackeltåg ned till hamnplan, där brasan tänds runt 20.30. Rutger Simonsson håller tal, försäljning av korv och dryck.

Källa

Klockan 20.00 tänds elden och det blir vårtal av Håkan Fransson samt allsång vid brasan. Det är öppet hus i Källa Bygdegård mellan 18.30-21.00 med försäljning av fika, korv med bröd samt lotterier.

Sandvik

Klockan 19.30 är det samling vid badstranden för ett fackeltåg till Nabben. Klockan 20.00 tänds elden och tal hålls av kommunalrådet Ilko Corkovic (S) och därefter blir det körsång med ”Chorus Mixtus”.

Köpingsvik

Klockan 20.00 tänds elden vid Klinta bodars väg och 19.45 är det fackeltåg från platsen där tältvaruhusen brukar ligga. Det utlovas försäljning av lotter, fika, korv, hamburgare och körsång med vårtal.

Borgholm

Klockan 20.45 tänds elden vid slottsruinen men dessförinnan blir det välkomsthälsning av Lions Borgholms president och vårtal av Joppe Wiberg. Det blir också ett framträdande av Göteborgs akademiska kör och försäljning av korv och dryck.

Gärdslösa

Fackeltåg från skolan klockan 18.30, till Hammaråsen bakom Gärdslösa kyrka där brasan tänds klockan 19. Korvgrillning, kaffe och lottkiosk.

Ekerum

Kvällen startar i parken med sång av Ölands manskör klockan 17.30. Värmande dryck finns till försäljning och stämningsfulla eldkorgar lyser upp.

Lerkaka

Klockan 20.00 tänds elden vid Tornlunden där Anna Winberg Sääf kommer att vårtala. Det blir också servering med varmkorv, varm must, kaffe/te med dopp.

Norra Möckleby

Klockan 19.30 tänds elden på Karlsson äng norr om kyrkan och det blir även korvförsäljning.

Gårdby

Klockan 18 blir det valborgsfirande väster om bygdegården. Det utlovas tal, kör och korvgrillning.

Algutsrum

Firandet sker klockan 19.30 traditionsenligt i Kyrkotäkten/grusgropen med vårsånger av Fredagskören och vårtal av Maria Wiell. Det blir också försäljning av fika.

Vickleby

19.30 börjar valborgsfirandet med brasa på alvaret med vårtal och allsång.

 

Källa: Ölandsbladet