Eco by StrandNära

Hos Eco by StrandNära njuter Ni av en härlig ekologisk middag i skenet av solnedgången mellan strandtallarna. Restaurang Eco By StrandNära är öppen sommartid med ett koncept som bygger på en hållbar framtid där råvaran går direkt från jord till bord.

Beskrivning

StrandNära samarbetar med ekologiska odlare och hanterar varje råvara varsamt. Alla rätter lagas i köket på StrandNära, med helt naturliga råvaror & kärlek. Menyn kan variera beroende på väder & odlingsförhållanden. Varje dag kommer nya leveranser av odlarna, först då vet StrandNära vilka råvaror de har att tillaga för kvällen. Det är något som de ser som en fantastisk förmån, att råvarorna plockas direkt från jorden och efter ett par timmar finns de i köket.

StrandNära fokuserar på att låta maten stå i centrum och att varje råvara får den plats den förtjänar. Alla rotfrukter & ägg kommer från Botulf & Ruth på biodynamiska Solmarka Gård, där hönsen springer fritt på stora åkrar. De fantastiska grönsakerna, tomaterna, bären, örterna & blommorna plockas tillsammans med IngMarie på ekologiska Portskjulet i Björnhovda. Öl och vin väljs tillsammans med Peter de Gooyert som handlar direkt från ekologiska gårdar & bryggerier. För StrandNära är detta självklarheter som de kallar för lyx.

Eco by StrandNära är listad i White Guide, KRAV-certifierad & medlem i Regional Matkultur Öland samt Ölands Krögarförening.