Coronavirus (COVID -19)


I den öländska naturen finns det gott om plats och i år är det extra viktigt att vi alla reser på ett ansvarsfullt och omtänksamt sätt. Varmt välkommen till Öland!

Tillsammans kan vi hjälpas åt att minska smittspridningen av Covid -19. Det är viktigt att vi följer myndigheternas rekommendationer. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll avstånd till dina medmänniskor.

Med rätt information kan du skydda dig själv och andra. Läs bekräftad information om coronaviruset (COVID -19) hos folkhälsomyndigheten.se och krisinformation.se. Du kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13. För information hos respektive kommun besök mörbylånga.se eller borgholm.se.


Inställda evenemang


Regeringen har den 27 mars fattat ett beslutat om att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler är 50 personer. Orsaken är att begränsa smittspridningen av covid-19.

Beslutet resulterar i osäkerhet om evenemang kan genomföras eller ej. På grund av den osäkerhet som råder reserverar vi oss för eventuella fel i vår evenemangskalender. Vi hänvisar till aktuell arrangör för korrekt information kring ett specifikt evenemang.


För dig inom besöksnäringen


Vi har samlat information kring hur du som besöksnäringsföretagare på Öland kan hantera den rådande situationen kring det nya coronavirusets utbredning. Vi känner med alla er som drabbas, och vill försöka vara så behjälpliga som möjligt.

Ta del av informationen här.