Coronavirus (COVID -19)


I den öländska naturen finns det gott om plats och i år är det extra viktigt att vi alla reser på ett ansvarsfullt och omtänksamt sätt. Varmt välkommen till Öland!

Tillsammans kan vi hjälpas åt att minska smittspridningen av Covid -19. Det är viktigt att vi följer myndigheternas rekommendationer. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta och håll avstånd till dina medmänniskor.

Med rätt information kan du skydda dig själv och andra. Läs bekräftad information om coronaviruset (COVID -19) hos Folkhälsomyndigheten och Länsstyrelsen i Kalmar. Du kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13. För information hos respektive kommun besök mörbylånga.se eller borgholm.se.


Bokning av privat boende på oland.se


Sveriges regering har godkänt resor inom Sverige för alla som är symtomfria.

Vi har alla ett ansvar att följa och hålla oss uppdaterade om de restriktioner som finns. Visa hänsyn till varandra, besöksmålens och boendenas regler, till exempel håll avstånd och stanna hemma vid förkylningssymtom. Boenden, restauranger och besöksmål har anpassat sina verksamheter för att förhindra smittspridning.

De boende som bokats via Ölands Turistbyrå kommer fortsatt att följa våra ordinarie avbokningsregler. Du hittar våra bokningsvillkor på denna sida: Bokningsvillkor. I övrigt hänvisar vi till eventuell kreditkortsförsäkringar eller hemförsäkringar där du som kund kan ha utökat skydd.

I det fall nya restriktioner uppstår som omöjliggör genomförande av aktivitet eller tillgång till boende kommer bokningsvillkoren att lättas upp och erbjudande om framflyttning av bokning alternativt återbetalning kommer att erbjudas.

Avbokning av boende senast 10 dagar före ankomst 500 kr i administrativ avgift.

Ovan tillägg till avbokningsvillkor gäller från den 2020-11-17 och tillsvidare. Villkoren kan komma att ändras i det fall nya restriktioner tillkommer.


Inställda evenemang


Regeringen har den 27 mars fattat ett beslutat om att förbjuda allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler är 50 personer. Orsaken är att begränsa smittspridningen av covid-19.

Beslutet resulterar i osäkerhet om evenemang kan genomföras eller ej. På grund av den osäkerhet som råder reserverar vi oss för eventuella fel i vår evenemangskalender. Vi hänvisar till aktuell arrangör för korrekt information kring ett specifikt evenemang.


För dig inom besöksnäringen


Vi har samlat information kring hur du som besöksnäringsföretagare på Öland kan hantera den rådande situationen kring det nya coronavirusets utbredning. Vi känner med alla er som drabbas, och vill försöka vara så behjälpliga som möjligt.

Ta del av informationen här.