Capellagården - workshops för barn och unga
  • Fr. 85

Capellagården - workshops för barn och unga

Under fyra måndagar i juli kommer Capellagården och Ekversktan erbjuda workshops för barn med vuxen anhörig. Workshopen tar avstamp i materialen som känns igen från skolans utbildningar: trä, textil, keramik, trädgård och byggnadsvård.

Under fyra måndagar i juli kommer Capellagården och Ekversktan erbjuda workshops för barn med vuxen anhörig. Workshopen tar avstamp i materialen som känns igen från skolans utbildningar: trä, textil, keramik och trädgård. En perfekt sommaraktivitet i en rogivande och inspirerande miljö.

Workshopen pågår i två timmar med handledning av två hantverkare. Barnets process är i fokus men en vuxen anhörig ska vara med under workshopen och får mer än gärna delta i skapandet. Rekommenderad ålder är åtta år och uppåt. Workshopen kostar 80 kr per deltagande barn, en vuxen kan delta tillsammans med tre barn. Ni väljer själv om ni vill vara med vid ett, två eller flera tillfällen.
Det finns två olika pass att välja mellan. På förmiddagen är det en workshop i att bygga insektshotell i trä där ett av momenten är att arbeta med bandkniv, en stor täljkniv fast med två handtag. Eftermiddagen workshop innehåller två moment, att skulptera i lera och att knyta en ampel. Det vi skapar under workshopen får en såklart ta med sig hem.

Tider och dagar:
Måndagar den den 4 juli, 11 juli, 18 juli och 25 juli.
Förmiddagar: 10.00 till 12.00 :
”Tälja i trä” och ”Insektshotell för småkryp”
Eftermiddagar 13.00 till 15.00:
”Skulptera i lera” och ”Knyta en ampel”

Plats:
Vid starttiden träffas vi på Capellagården, på innergården utanför Bokhuset där toaletterna ligger. Vi är utomhus så länge vädret tillåter, annars är vi inomhus. Vi inleder varje workshop med en genomgång. Det är viktig att ni kommer innan workshopens starttid, vi har inte ”drop in”.

Kostnad:
Workshopen kostar 85kr per deltagande barm, avgiften betalas i Capellagården kafé som har öppet från 11 till 17. Det är en öppen workshop, ingen föranmälan behövs.

Kursledare:
Våra kursledare heter Jon Arvesten och Sofia Höglund, de är utbildade på Capellagården och driver tillsammans Ekverkstan i Gårdstorp på södra Öland. Om ni har några frågor om worksshopen är det bara att kontakta Jon, kontakt hittar ni på på www.ekverkstan.se.

Glad kreativa sommar!

Kontakt

Vickleby bygata 25 38693 Färjestaden