Brännande blad och flammande lågor

Brännande blad och flammande lågor

Fr. 300

Fira våren vid Ismantorps borg. Här serveras godaste nässelsoppan med ägghalvor och nybakt bröd på ölandsvete. Till soppan serveras också spännande berättelser om Valborg samt fakta och skrönor om brännässlor.

Beskrivning

Välkommen till Kaffestugan intill Ismantorps fornborg. Vi dukar upp vår nässelsoppa och nybakt bröd, bakat i vedugnen på ölandsvete. Vid fint väder går det bra att sitta ute trädgården med utsikt över Ölands mäktigaste och mest säregna fornborg. När vädret är lite sämre dukar vi upp inomhus. I pausen mellan soppan och kaffe får du höra berättelser om Valborg och valborgsmässofirande av Ann-Charlotte Magnusson, kulturhistoriker och berättare. Om brännässlans nyttigheter, biologi och användningsområden berättar Caroline Kindblom Landtmanson, biolog och naturvägledare. Vi avslutar med nykokt kaffe och nybakt kaka.

Välkommen till en stund av fakta och skrönor på en av Ölands vackraste platser, i hjärtat av Mittlandet. Från Ismantorps parkering går du till fots 500 m till Kaffestugan. Vill du njuta extra mycket av Mittlandsskogen och vårfågelsång i maj kan du parkera vid Odens Flisor och gå längs borgvägen (Mittlandsleden) ca 3 km, eller från Rönnerums fornby (ca 2 km).

Antalet platser är begränsat så anmäl dig till Ann-Charlotte 0730428910 eller [email protected] senast 26 april (därefter i mån av plats). Pris 300 kr per person inklusive nässelsoppa med ägghalva, smör och hembakt bröd, kaffe och hembakt kaka.

Kontakt

Kaffestugan intill Ismantorps Fornborg, ISMANTORPS BORGVÄG 1 387 93 Borgholm Ismantorp