Författarbesök - David Kjellberg Hjort

Område: Borgholm
Arena/Plats: Borgholms Bokhandel
Kategori: Evenemang, Kultur & Utställningar
Datum: Torsdag 21 nov 2019

David Kjellberg Hjort (f. 1986) är uppvuxen på Öland, men är efter ett antal år i Stockholm nu bosatt på Österlen i Skåne och arbetar som gymnasielärare. Hans texter är laddade med en suggestiv stämning och den fysiska platsen som känslobärare är ofta ett centralt motiv i berättelsen. David debuterar på Ekström & Garay med romanen Berättelsen om en stad.

En fysisk plats kan påverka människors känslor och tankar – även hos den som befinner sig långt därifrån. "Berättelsen om en stad" fångar stämningen, själva essensen av en plats. Vi får följa en man som efter ett uppbrott återvänder till sin hemstad efter många års frånvaro, för att driva ett litet hotell. Det är februari och mannen är lika ensam och tom inombords som stadens gator. Men han lever i staden och påverkas av den, ser gradvis nya nyanser växa fram – i staden såväl som hos sig själv. I en parallellhistoria förflyttas handlingen till fyrtiotalet och en kvinna som lever i staden. I berättelsen är vi med henne när hon närmar sig stadens människor och när tyskarna av misstag fäller brandbomber en mörk natt. I "Berättelsen om en stad" blir staden en egen värld, och bokens egentliga huvudkaraktär, som vecklar ut sig i allt fler lager.

Välkommen med din förhandsbokning till Borgholms Bokhandel.
Text och bild från ekstromgaray.se

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
21 Nov
Torsdag 21 nov 2019 19:00 - 20:30 Borgholms Bokhandel

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0485-10109
Kontaktperson
Johan Ericksson
Arrangör e-post
[email protected]
Webbsida
http://www.borgholmsbokhandel.se

Bra att veta

Prisinformation
Endast förköp, 100:-. Enklare fika ingår.
Vandrarhem & Rum

Krutans Rumsuthyrning (R)

Avstånd: 195 meter
Centralt i Borgholm åtta charmiga rum i gammaldags stil.
Bed & Breakfast

Gamla Televerket B&B

Avstånd: 95 meter
Gamla Televerket ligger vid Borgholms Torg. Fräscha rum centralt i Borgholm som har öppet året runt. Personligt inredda dubbelrum med gemensamt kök, duschar och toaletter i korridoren. Frukost, linne och städning ingår i priset.
Bed & Breakfast

Villa Rosenborg B&B

Avstånd: 350 meter
Villa Rosenborg är ett litet familjärt B&B i en trivsam jugendvilla i centrala Borgholm, ett kvarter från gågatan. Det är nära till stadens utbud och perfekt utgångsläge för utflykter och bad. Härifrån är det promenadavstånd till Borgholms slottsruin och Solliden.

I närheten av


Kundservice

Ölands Turistbyrå För bokning och personlig service, kontakta oss. +46(0)485- 888 00 [email protected]

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Ölands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan. Läs mer på Nordic travel
Telefon: +46 (0)411 23 66 02
[email protected]
Bokningsvillkor
Build: 2019-11-13 14:01:08, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-5220.cbischannel-231 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails