Bibliotek på Öland

 

Bibliotek på södra Öland

På södra Öland, i Mörbylånga kommun har vi bibliotek i Färjestaden, Mörbylånga och Degerhamn. Här kan du läsa och låna böcker och tidskrifter. Här finns också dagstidningar, DVD-filmer, språkkurser, ljudböcker och talböcker, konsumentinformation, tidtabeller, turistinformation, sammanträdesrum och medborgarhörnor med bland annat kommunala protokoll.

I februari, mars, april och maj bjuder Färjestadens bibliotek in till Babyhäng och träff med Öppna förskolan på biblioteket i Färjestaden. Kom med din bebis så läser vi, ramsar och undersöker enkla pekböcker tillsammans! Äldre syskon får gärna följa med. Vi bjuder på lite fika. Arrangemanget sker i samverkan med Öppna förskolan Safiren.

Gillar ni sagor? I februari, mars och april bjuder vi in till sagostund på Färjestadens bibliotek. Sagostunderna på biblioteket är mycket uppskattade och pågår i cirka 30 minuter. Vi läser mellan 2-3 sagor under sagostunden. Arrangemanget vänder sig till barn från 3 år.

Läs mer om Mörbylånga Kommuns Bibliotek

Bibliotek på norra Öland

På norra Öland, i Borgholms kommun, kan vi ta del av biblioteken i Löttorp, Borgholm, Rälla och Runsten!
På huvudbiblioteket i Borgholm och filialen i Löttorp kan du läsa dagstidningar och tidskrifter, låna böcker, tidskrifter, Tv-spel, musik, ljudböcker, talböcker och hyra DVD. Här finns en stor samling med litteratur om Öland. Du kan även studera och släktforska, nyttja datorerna, koppla upp din dator, scanna, faxa och kopiera.
De mindre filialbiblioteken i Rälla och Runsten har begränsad service och är mer inriktade på utlån av olika medier. Men alla medier i hela bibliotekssystemet går att reservera och hämta där det passar dig som låntagare bäst. I vår information kan du ställa frågor om det mesta!

I mars, april och maj bjuder Borgholms Bibliotek in till Småbarnscafé. Sång, sagor och lekar bland böckerna. Samling för barn upp till 6 år med föräldrar. Biblioteket bjuder på fika.

Läs mer om Borgholms Kommuns Bibliotek