Partnership Öland

At Öland's tourism organization, we work with destination development and Partnership Öland is our platform for collaboration with the region's business community. Our network consists of proud and active member companies that participate in and finance the development, branding and marketing of Öland.

Nya undersökningsresultat:
Öland - destinationen som flest besökare vill åka tillbaka till

För fjärde året i rad är Öland den destination som får högst NPS-värde (ett lojalitetsindex som mäter benägenheten att rekommendera en upplevelse) av alla 42 destinationer som är med i undersökningen . Öland hamnar på 62, vilket kan jämföras med genomsnittet som är 12.

Besökarna ger Öland högst betyg av alla destinationer i tre kategorier. Öland har enligt svenskar på semester bäst utflyktsutbud, är den plats som överträffat flest förväntningar samt är den destination flest skulle vilja åka tillbaka till. I majoriteten av frågorna ligger Ölands medelvärde över snittet. Sveriges minsta landskap anses ha bäst atmosfär efter Kinnekulle och när det gäller trevligt bemötande och utbud av sevärdheter hamnar Öland på bronsplats.

”Resa i Sverige 2021” är en undersökning som följer upp motsvarande undersökningar 2018-2020. Syftet har återigen varit att studera och analysera svenska resenärers vanor och preferenser kring resande i Sverige generellt, och specifika attityder och nöjdhetsnivåer kopplade till särskilda städer/platser. 42 olika städer/platser är med i denna studie, och en del av studiens syfte har varit att jämföra dessa städer/platser med avseende på vissa delar av resultatet som är kopplade till attityder och nöjdhet.

 

Destinationsmarknadsföring 2021

Vill ni läsa mer om hur vi arbetat med att marknadsföra Öland under 2021? Då kan ni läsa vår sammanställning här

Information från externa partners

Ta del av trender och bevakningar, statistik och rapporter kring öns besöksnäring samt information, guider och tjänster från Visit Sweden, Tillväxtverket och Verksamt.se. Kontakta Ölands Turismorganisation om du funderar över något. 

Grön bild
Visit Sweden
Kunskapsbank

Få koll på omvärlden och kunskap kring hur du kan utveckla din produkt för internationella besökare.

Read more
Grön bild
Tillväxtverket
Analyser & Trender

Ta del av analyser och trender inom turism och besöksnäringen, både nationella och internationella.

Read more
Grön bild
Verksamt.se
Information & Tjänster

Ta del av information och tjänster som hjälper dig som är företagare inom besöksnäringen.

Read more
Visita - Branschkoden

Branschkoden
- Så hittar du rätt medarbetare och ger dem lust att vara kvar.

Många i branschen tycker det är svårt att hitta – och behålla – duktiga medarbetare. Hur gör man rent konkret? Det får du reda på här! Visita har samlat branschens bästa verktyg, mallar och checklistor för framgångsrikt personalarbete. Att ta hand om nyanställda, hålla personalmöten och ge feedback blir enklare med de här rutinerna. Du kommer att kunna utveckla dina medarbetare, verksamheten – och dig själv.

Ta del av Branschkoden