Kastlösa Glashytta på Öland
18 Jun 2021
Tips & Inspiration

Glasrundan

Det råder ingen brist på kulturupplevelser på Öland under den gyllene årstiden. Ett stort antal konstateljéer och hantverkare håller öppet. Här får du tips på glasupplevelser från norr till söder under september. Passa på att göra ett eller flera stopp med ett café- eller restaurangbesök på vägen.

Glas Galleri Vackra ting

Se galleriets hemsida för öppettider. Det går även att boka privata tider på 070-653 89 96.
Hitta till Västra Kyrkogatan 24, Borgholm.

Vid Borgholms torg hittar du galleriet och butiken Vackra Ting med unikt och limiterat konstglas av Orrefors och Kosta Bodas främsta formgivare; Bertil Vallien, Kjell Engman, Anna Ehrner, Lena Bergström med flera.

Vida Museum & Konsthall

Se Vidas hemsida för öppettider
Hitta till Landsvägen Halltorp, Borgholm.

Just nu visas Bertil Walliens glasutställning ANHALT – på väg mot nya intryck på VIDA. Bertil Vallien är en förnyare av det svenska glaset, en sandgjutningens mästare och erkänd för sitt konstnärskap över hela världen. Han är representerad på museer och gallerier i USA, Japan, Australien och i Europas konsthuvudstäder. 

 

Galley the Glass Box

Öppnar vid besök, ring för tidsbokning 073 536 00 59
Hitta till Storgatan 13, Mörbylånga.

I hjärtat av Mörbylånga ligger glaskonstnären Betina Hubers galleri. Ta del av hennes konstglas, lampor och smycken genom att boka tid för personlig öppning av galleriet.

Kastlösa Glashytta

Öppet dagligen 10-16
Hitta till Kastlösa 140, Mörbylånga.

I glashyttan, som öppnade upp sina portar år 2000, träffar du Poul Jörgensen och Lena Olsson. Deras egendesignade glas för prydnad och för bruksändamål är tillverkade på plats enligt gammal, svensk hantverksskicklighet.